De Tarot trekking van het Keltisch Kruis.
 De Tarot trekking van het Keltisch Kruis vormde voor veel mensen hun eerste introductie in de Tarot. Ik denk dat in dit internet tijdperk voor de nieuwe belangstellenden, de Kaart van de Dag de eerste kennismaking met de Tarot is. De legging ziet er op het eerste oog nogal ingewikkeld uit. Door de scherpe focus waarmee een kaart in een bepaalde positie geïnterpreteerd moet worden, is dit voor een beginner juist veel makkelijker te duiden. De meeste boeken over de Tarot maken gebruik van het Keltisch Kruis, om de kunst van het lezen of duiden van de Tarot te introduceren.
De geschiedenis van deze manier van de Tarot duiden, is in de nevelen van de historie gehuld. Het is zeker dat het Keltisch Kruis zijn populariteit te danken heeft aan A.E.Waite. Hij publiceerde ‘A Pictorial Key to the Tarot‘ in 1911. Samen met dit boek werd het Tarot kaartenspel uitgebracht dat wereldwijd het meest gebruikt wordt. Deze is geheel door Pamela Colman Smith geïllustreerd. In zijn boek noemt A.E.Waite  het geen Keltisch Kruis. Hij zegt alleen dat het gaat om een zeer oude Keltische manier van de Tarot leggen en blijft verder vaag over de exacte herkomst.
Vermoedelijk gaat het om een manier van kaartleggen die populair was in het belangrijkste occulte genootschap in die jaren. The Order of the Golden Dawn. Hiervan waren zowel A.E. Waite als Pamela Colman Smith lid.